Білорусь може відправити миротворців в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Білорусь може відправити миротворців в Україну

Білорусь може відправити миротворців в Україну
Джерело:  online.ua

Для врегулювання ситуації на Донбасі Білорусь готова відправити своїх миротворців.

Як передає ONLINE.UA, про це в інтерв'ю газеті Известия заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Читайте також: Росія згодна на введення миротворців ООН на Донбас, - Волкер

"Білорусь зберігає неупереджену і чесну по відношенню до всіх учасників конфлікту позицію. Ми не женемося за якимись лаврами. Але це конфлікт в нашому регіоні, в нашій родині. В прямому сенсі слова. Тому додатковим способом допомогти конфліктуючим сторонам може стати введення на Донбас миротворців - зрозуміло, в тому числі і білоруських", - заявив глава зовнішньополітичного відомства Білорусі.
Також Макей зазначив, що глава білоруської держави давно і відкрито рекомендував розширити формат переговорів, підключити до нього в першу чергу Сполучені Штати.

Крім того, він підкреслив, що "альтернативи мирному врегулюванню кризи на сході України немає".

"Цієї позиції Білорусь послідовно дотримується з самого початку конфлікту", - додав Макей.

Як повідомляв ONLINE.UA, Москва буде до останнього відстоювати свою позицію в тому, що миротворці ООН на Донбасі зможуть тільки забезпечувати охорону спостерігачам ОБСЄ, а не повністю контролювати окуповані території, включаючи непідконтрольний Україні ділянку українсько-російського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?