У США знову підтвердили втручання російських хакерів у вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

У США знову підтвердили втручання російських хакерів у вибори

У США знову підтвердили втручання російських хакерів у вибори
Джерело:  online.ua

Російські хакери отримали доступ до списків виборців в деяких штатах ще до президентських виборів 2016 року.

Про це в інтерв'ю телеканалу NBC News заявила глава відділу кіберзахисту Департаменту внутрішньої безпеки США Джанет Манфрія, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Втручання Росії у вибори США: почалися перші арешти

"Я не можу обговорювати секретну інформацію публічно ... але ми бачили, як цілями став 21 штат, і доступ до виключно невеликій кількості з них був успішно зламаний", - зазначила вона.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи йде мова саме про російських урядових структурах, а не просто про російських хакерів, вона зазначила: "Так, в цьому немає сумнівів".

Джефф Джонсон, який був прес-секретарем Міністерства внутрішньої безпеки під час російських атак, так само це підтвердив.

"2016 рік був сигналом до пробудження, і тепер держава повинна щось робити в цьому напрямку до того, як знову нападуть на нашу демократію. Ми змогли визначити, що сканування і зондування баз даних виборців проводилося з боку російського уряду", - сказав він .

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія продовжує впливати на вибори в США. Нове втручання російських хакерів у виборчий процес готується вже на 2018 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?