На Донеччині відкрився центр для жінок, які постраждали від насильства
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донеччині відкрився центр для жінок, які постраждали від насильства

На Донеччині відкрився центр для жінок, які постраждали від насильства
Джерело:  online.ua

У середу, 7 лютого, у Слов’янську відкрили Центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства або жорстокого поводження.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Фонду народонаселення ООН в Україні UNFPA.

Центр стане безпечним місцем, де жінки, які постраждали від різних форм ґендерно зумовленого насильства, зможуть отримати необхідну психологічну, соціальну, правову підтримку, аби відновити внутрішні ресурси і прийняти рішення щодо подальшого життя.

Читайте також: Time's Up: голівудські акторки запустили кампанію проти насильства

«У всьому світі занадто багато жінок стикаються із насильством з боку своїх чоловіків чи партнерів», – сказав директор Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра.

У 2017 році до поліції звернулося 4320 осіб із повідомленнями про випадки домашнього насильства у Донецькій області.

«Центр у Слов’янську має стати початком цілої мережі таких місць, де постраждалі від ґендерно зумовленого насильства зможуть знайти допомогу, коли інших варіантів немає. Притулок не лише остання можливість на порятунок, але й рішення, яке дає змогу повернутися до нормального життя», - зазначив представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, Каспар Пік.

Відкриття такого центру розширює можливості як для постраждалих від насильства, так і для органів та служб (соціальних, правоохоронних, правових), які повинні реагувати на випадки насильства проти жінок.

Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко підписав закони про посилення покарання за несплату аліментів і про протидію домашньому насильству.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?