У Чехії виключають можливість виходу з Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чехії виключають можливість виходу з Євросоюзу

У Чехії виключають можливість виходу з Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабіш повідомив, що референдум про вихід Чехії зі складу Євросоюзу, так званий Czexit за прикладом Brexit, не пройде.

Про це з посиланням на "РИА Новости" передає ONLINE.UA.

Читайте також: Євросоюз готує санкції відносно Великобританії
"Референдум про Czexit no go (не пройде, - ред.). Я з цим ніколи не погоджуся. При цьому, я думаю, ми могли б зіграти в ЄС більш важливу роль", - заявив Бабіш, обговорюючи питання про можливість всенародного референдуму.

Також він зазначив, що під час спільної вечері з президентом Чехії Мілошем Земаном в четвер, 8 лютого обидва політики зійшлися на думці про те, що Чехія була і залишається надійною складовою частиною Євросоюзу і НАТО.

Варто відзначити, що Бабіш неодноразово і досить жорстко критикував керівництво Єврокомісії, зокрема, за примусові квоти з прийому біженців, лідери ряду чеських партій поставили під сумнів його прихильність євроатлантичної орієнтації країни, що сам в.о. прем'єра категорично відкидає.

Як повідомляв ONLINE.UA, новим президентом Чехії став Мілош Земан, який був главою країни попередні п'ять років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?