У Пхенчхані відбудеться офіційна церемонія відкриття Олімпіади - 2018
Категорія
Спорт
Дата публікації

У Пхенчхані відбудеться офіційна церемонія відкриття Олімпіади - 2018

У Пхенчхані відбудеться офіційна церемонія відкриття Олімпіади - 2018
Джерело:  УНН

Офіційна церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор 2018 року відбудеться в п'ятницю, 9 лютого, в південнокорейському Пхенчхані.

Про це з посиланням на УНН повідомляє ONLINE.UA.

Церемонія відкриття Олімпіади розпочнеться о 12:50 за київським часом. Вона пройде на спеціально побудованому стадіоні, який вміщує 35 тисяч глядачів. На цьому стадіоні відбудеться тільки церемонія відкриття, і ніякого іншого заходу тут не буде.

Читайте також: Олімпіада-2018: Перший український атлет виступив в Пхенчхані
Прапор України на урочистій церемонії буде нести біатлоністка Олена Підгрушна.
Примітно, що Північна і Південна Корея пройдуть разом під єдиним корейським прапором. Прапор нестимуть Чин Кім Хван (КНДР) і Он Юн Чо (Південна Корея), представники хокею і бобслею відповідно.

Варто відзначити, що російські спортсмени пройдуть на церемонії відкриття під нейтральним - олімпійським прапором. Прапор пронесе волонтер, а спортсмени будуть без національної символіки на формі, а з емблемами OAR ( «Олімпійський атлет з Росії»).

Як повідомляв ONLINE.UA, ОІ-2018 стануть найбільшими зимовими Олімпійськими іграми в історії за кількістю учасників. У змаганнях візьмуть участь 2943 спортсмена з 92 країн.

Україну на зимових Олімпійських іграх в Пхенчхані  представлять 33 спортсмени.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?