В Єгипті проводять антитерористичну операцію
Категорія
Світ
Дата публікації

В Єгипті проводять антитерористичну операцію

В Єгипті проводять антитерористичну операцію
Джерело:  online.ua

Єгипетська поліція спільно з армією початку великомасштабну антитерористичну операцію проти ісламістів на Синайському півострові і інших регіонах.

Як інформує ONLINE.UA, про це передає Reuters.

Читайте також: У Держдепі США прокоментували теракт в Кабулі

Відзначається, що операція охопить більшість районів Синайського півострова, а також Дельти Нілу і Західної пустелі. В операції беруть участь Військово-повітряні сили, сухопутні підрозділи, флот і поліція.

"Збройні сили закликають єгипетський народ тісно співпрацювати з правоохоронними органами, щоб протистояти тероризму та повідомляти про будь-яких елементах, які загрожують безпеці", - заявив офіцер армії Єгипту Тамер аль-Ріфай.

Варто зауважити, що операція проходить майже три місяці після загибелі більше 300 людей в результаті теракту в мечеті на півночі Синаю. Відповідальність за теракт не взяло жодне з терористичних організацій. Крім того, події розгортаються на тлі підготовки президентських виборів, які заплановані на кінець березня.

"Мета полягає в тому, щоб до кінця лютого оголосити Північний Синай вільним від тероризму регіоном", - повідомило одне з джерел в силах безпеки Єгипту.

Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники поліції виявили банду лікарів і їх посередників, які займалися торгівлею донорськими органами в столиці Єгипту, Каїрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?