В Одеській області виявили новий генотип небезпечного вірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одеській області виявили новий генотип небезпечного вірусу

В Одеській області виявили новий генотип небезпечного вірусу
Джерело:  online.ua

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов повідомив про те, що в Одеській області зафіксовано агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul).

Як інформує ONLINE.UA про це передає прес-служба одеської обласної держадміністрації.

Читайте також: У КМДА назвали число вакцинованих дітей в столиці

За словами Степанова, генотип вірусу провокує ускладнення і високий рівень захворюваності серед населення.

« Важка ситуація щодо кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від всієї країни. Ми віддавали зразки в Національну лабораторію України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області. Тому для нас вкрай важливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення. Взагалі, в травнем 2017 роки охоплюваність імунізацією становив лише 20%. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, в навчальних закладах. Отже, ми довели колективний імунітет до 93%. Зараз ми чекаємо ще додатково 9000 доз вакцини », - зазначив Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, з початку 2018 року в Україні на кір захворіли 3 тисячі 554 людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?