Жителів Полтавщини закликають обрати нову назву аеропорту "Полтава"
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителів Полтавщини закликають обрати нову назву аеропорту "Полтава"

Жителів Полтавщини закликають обрати нову назву аеропорту "Полтава"
Джерело:  inrespublica.org.ua

У Полтавській області стартує публічна консультація, мета якої – дати місцевому міжнародному аеропорту ім’я одного з видатних українських діячів. Жителі Полтавщини мають змогу вирішити на честь кого він буде названий. Про це повідомляє ONLINE.UA на Інститут Республіка.

Серед можливих варіантів є: Микола Гоголь, Іван Котляревський, Іван Мазепа, Симон Петлюра та Григорій Сковорода.

« Це правильно, коли аеропорт має власне ім’я. Звичайно, воно повинне асоціюватися з Полтавщиною, тому ми й обрали діячів, які мають безпосереднє відношення до нашого краю. Оскільки аеропорт – візитівка області, буде логічно, якщо ми поцікавимося думкою її мешканців », – зауважив Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради.

Читайте також: У Києві офіційно перейменували одну зі станцій метрополітену

Публічні консультації уже показали себе успішним інструментом комунікації між громадськістю та владою. Вони дають змогу спільно, з урахуванням думок усіх сторін приймати ефективні рішення.

Анатолій Ханко, заступник голови Полтавської обласної ради, також підкреслює важливість цієї події: « В європейських країнах чимало аеропортів названі іменами видатних особистостей – військових, політичних, громадських діячів, учених, письменників, художників. Думаю, це правильно. Адже ці люди своєю діяльністю заслужили на увічнення пам’яті. Наш полтавський аеропорт також треба назвати іменем видатної людини. Вважаю, що це має бути постать, яка зіграла вагому роль в історії України, і чиє життя було пов’язане з Полтавщиною. Хто саме? Своє слово мають сказати самі полтавці ».

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, на сайті президента України зареєстрована петиція про перейменування Дніпропетровської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?