Затримання скандального екс-нардепа Шепелєва: суд виніс рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Затримання скандального екс-нардепа Шепелєва: суд виніс рішення

Затримання скандального екс-нардепа Шепелєва: суд виніс рішення
Джерело:  rbc.ua

У п'ятницю, 9 лютого, в Печерському районному суді Києва відбулося засідання з обрання запобіжного заходу колишньому українському нардепу Олександру Шепелєву. Він був затриманий в Україні після того, як втік з РФ, де його оголосили в міжнародний розшук. За рішенням суду Шепелєва заарештували на два місяці - до 8 квітня 2018 року.

Про це повідомила слідчий суддя Ірина Литвинова, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Замість екстрадиції: Росія звільнила одіозного українського екс-нардепа

Судове засідання у справі Шепелєва тривало більше десяти годин в закритому режимі. Адвокати екс-нардепа наполягали на відводі прокурорів, але суд скасував це прохання. Під час слухання справи Шепелєв заявив, що його били під час затримання. На підставі його заяви в СБУ відкрили кримінальне провадження. Також відомо, що під час затримання Шепелєва при ньому було знайдено посвідчення співробітника так званого "міністерства держбезпеки ДНР".

Слід зазначити, що Олександра Шепелева затримали за підозрою в розтраті держмайна, присвоєння майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах і замаху на вбивство колишнього акціонера фінансової установи Сергія Дядечко. Також в Головній військовій прокуратурі Шепелєва підозрюють в держзраді - за даним фактом проводиться досудове розслідування.

Росія також оголосила екс-нардепа в міжнародний розшук. Там його підозрюють у дачі хабара посадовій особі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Генпрокуратурі розкрили шпигуна ФСБ, який був у Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?