Гатять з "Градів": в ОБСЄ занепокоєні ситуацією на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Гатять з "Градів": в ОБСЄ занепокоєні ситуацією на Донбасі

Гатять з "Градів": в ОБСЄ занепокоєні ситуацією на Донбасі
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала погіршення ситуації на Донбасі. Представники СММ зафіксували збільшення обстрілів на Донецькому напрямку, де бойовики гатять з "Градів" і БМП.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані звіту СММ ОБСЄ.

Читайте також: Миротворці ООН на Донбасі: в Москві висунули свої умови

У звіті зазначено, що в Світлодарську терористи ведуть вогонь з РСЗВ і "Градів". Тільки за вечір вони здійснили не менше 60 вибухів. У Горлівці представники місії за звітний період зафіксували 42 вибухи невизначеного походження, в Ясинуватій - не менше 360 пострілів з великокаліберних кулеметів, в Олександрополі - 160 вибухів з танків і гармат БМП. За оцінкою СММ ОБСЄ стрілянина з боку бойовиків ведеться з метою навчань.

У звіті місії також йдеться про те, що бойовики продовжують зміцнювати свої позиції на окупованих територіях за допомогою "живого щита" з мирних жителів. Вони розміщують військову техніку в житлових районах населених пунктів, що веде до численних жертв серед цивільного населення.

"За цей конфлікт і досі розплачується цивільне населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення. На життєво важливих об'єктах цивільної інфраструктури, в житлових районах і на контрольних пунктах в'їзду-виїзду, а також навколо них до сих пір розміщується військова техніка і жива сила", - йдеться в звіті місії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОБСЄ розповіли про підлість бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?