Шевченківська премія-2018: визначено власників престижної нагороди
Категорія
Культура
Дата публікації

Шевченківська премія-2018: визначено власників престижної нагороди

Шевченківська премія-2018: визначено власників престижної нагороди
Джерело:  online.ua

В Україні визначили лауреатів Шевченківської премії 2018 року. Тріумфатором в номінації з літератури стала письменниця і художниця Емма Андієвська.

Про це повідомив член Шевченківського комітету Ростислав Семків на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Viva! Найкрасивіші-2018: названі переможці престижної премії

Відзначається, чт найвищу творчу нагороду в Україні Андієвська отримала за свої книги "Міста-валети", "Бездзигарний час", "Шухлядні краєвиди", "Маратонський біг" и "Щодення: перископи" - вони визнані кращими в Україні в 2018 році.

Також в число переможців Шевченківської премії потрапили: українсько-канадсько-американський історик, професор української історії і директор Українського наукового інституту в Гарварді Сергій Плохій з книгою "Брама Європи", композитор і член Національної спілки композиторів України Вікторія Польова, яка створила хорову симфонію на канонічні тексти "Світлі піснеспіви", член Королівського товариства живописців Великобританії і член-кореспондент Академії мистецтв України Павло Маков - він став лауреатом в номінації "Візуальні мистецтва".

У категорії кіномистецтва лауреатами Шевченківської премії стали режисери та оператори - Володимир Тихий, Ярослав Пілунський, Сергій Стеценко, Юрій Грузинів. Їм була присуджена нагорода за роботу над документальними фільмами про Революцію Гідності.

Слід зазначити, що премія Тараса Шевченка є найпрестижнішою премією України в галузі культури. Її присуджують культурним діячам за розвиток мистецтва в країні. Премія заснована в 1961 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українські музиканти отримали престижну американську премію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?