Українські миротворці повернулися додому після 14 років служби в Африці: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські миротворці повернулися додому після 14 років служби в Африці: опубліковані фото

Українські миротворці повернулися додому після 14 років служби в Африці: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У суботу, 10 лютого, в Україну повернулися 80 військовослужбовців, які входили до складу миротворчої місії в Ліберії. Наступного тижня додому повернуться останні 25 українських військових, які несли службу в Африці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.

Читайте також: Порошенко підписав важливий закон про допуск іноземних військових в Україну

За даними відомства, усі військові, які повернулися додому, після урочистої зустрічі були спрямовані на місця проведення карантинних заходів - це обов'язкова процедура для українських бійців, які повернулися з африканського континенту. Після медобстеження, яке буде проведено на протязі тижня, всі бійці зможуть повернуться до своїх родин.

У Міноборони також підкреслили, що найближчим часом в Україну повернуться три вертольоти Мі-8, які також були в складі місії. Планується, що до квітня 2018 року з Ліберії будуть виведені всі військові і поліцейські підрозділи, які працювали під егідою ООН.

Всього з 2004 року Україна направила до Ліберії близько 300 військовослужбовців, які забезпечували супровід наземних колон, патрулювали повітряні кордони, займалися медичної евакуацією і пошуково-рятувальними операціями. До останнього часу в складі місії перебували 105 українських військових і три вертольоти Мі-8. За час роботи місії відбулося 23 ротації, а службу пройшли 5,5 тисячі військових, п'ятеро з яких загинули.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ООН назвали шокуюче число голодуючих на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?