Меркель різко прокоментувала "антибандерівський закон" Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель різко прокоментувала "антибандерівський закон" Польщі

Меркель різко прокоментувала "антибандерівський закон" Польщі

Вся відповідальність за Голокост лежить на Німеччині. І цю відповідальність буде продовжувати нести кожен уряд ФРН.

З такою заявою виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель, коментуючи скандальний "антибандерівський закон" Польщі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

Читайте також: У США невдоволено висловилися про "антибандерівська" законі Польщі

"Як канцлер Німеччини я хочу підкреслити, що тільки німці відповідальні за події, які сталися під час Голокосту. Існували концентраційні табори, за які Німеччина несе відповідальність. Ця відповідальність і далі буде існувати, кожен німецький уряд буде за це відповідальним", - сказала Меркель .

У своєму виступі Меркель висловила надію на те, що в Варшаві усвідомлять факт відповідальності Німеччини за Голокост, так як тільки це стане фундаментом налагодження відносин Німеччини і Польщі.

Також канцлер ФРН додала, що не втручатиметься в питання польського законодавства, хоч і вважає необґрунтованим "антибандерівський закон", який передбачає покарання за заяви про причетність поляків до Голокосту, так як вся вина за цей жахливий період лежить на німцях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Німеччини також засудив польський закон "Про Інститут національної пам'яті".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?