ГПУ назвала головних підозрюваних в розстрілах на Майдані
Категорія
Україна
Дата публікації

ГПУ назвала головних підозрюваних в розстрілах на Майдані

ГПУ назвала головних підозрюваних в розстрілах на Майдані
Джерело:  rbc.ua

Головними фігурантами кримінальної справи про розстріли на Майдані в лютому 2014 роки є шість осіб, в числі яких екс-президент України Віктор Янукович.

Про це повідомив прокурор ГПУ Яніс Симонов на брифінгу 12 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Розстріл Майдану: названо ім'я головного ката

Крім Януковича, який фігурує в справі як організатор розстрілів, серед підозрюваних числяться екс-голова СБУ Олександр Якименко і його заступник Володимир Тоцький. Також фігурантами діла виступають колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко та його два заступники - Віктор Ратушняк і Петро Федчук.

За словами Симонова, 12 лютого прокуратура отримала дозвіл на зочне розслідування відносно Януковича, Тоцького і Якименко.

Також в ГПУ додали, що паралельно з цією справою розслідується так звана "антитерористична операція", в ході якої постраждали правоохоронці.

Слід зазначити, що раніше Луценко повідомляв, що в судах розглядаються майже 300 справ по особам, причетним до подій на Майдані.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, коли під час Майдану Янукович почав евакуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?