Без грошей не підемо: в "ЛНР" дружини шахтарів влаштували бунт через борги із зарплати
Категорія
Події
Дата публікації

Без грошей не підемо: в "ЛНР" дружини шахтарів влаштували бунт через борги із зарплати

Без грошей не підемо: в "ЛНР" дружини шахтарів влаштували бунт через борги із зарплати
Джерело:  online.ua

Окупанти Луганській області вже кілька місяців не платять зарплату шахтарям, сім'ям яких нема за що купувати їжу. На тлі великої заборгованості дружини гірників влаштували бунт біля однієї з шахт, вимагаючи у адміністрації погасити заборгованість.

Відповідне відео опублікував на своїй сторінці голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Скільки отримують бойовики "ЛДНР": названі цифри

У ролику показано, як жінки оточили трьох представників адміністрації шахти, вимагаючи негайно заплатити їхнім чоловікам гроші. Вони заявили, що не підуть, поки не отримають забаргованність, так як "сніданками" їх годують уже два місяці.

За повідомленням Волинця, загострена ситуація із заборгованістю по зарплатах склалася на трьох вугільних підприємствах Луганської області - Свердловськ-Антрацит, Ровенькиантрацит, Краснодонвугілля. Він підкреслив, що окупанти дають шахтарям дуже низьку зарплату в розмірі 4-6 тисяч гривень, яку ще й не виплачують вчасно.

У той же час прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян показав в соцмережі обурливе розпорядження, видане директором "Ровенькиантрацит" Шатохіним. У ньому йдеться про те, щоб видавати шахтарям зарплату продуктовими наборами.

"Економічна ситуація в ОРДЛО виходить на новий рівень! Мем III тисячоліття - тормозки замість заробітної плати! Наступний крок - повна відмова від паперових і інших грошових знаків і духовно-скрепний натуральний обмін!",- прокоментував ситуацію Слободян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованій Луганській області місцевим жителям заборонили заходити в будівлі бюджетних відомств з sim-картами українських операторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?