Порошенко назвав кількість російських танків на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав кількість російських танків на Донбасі

Порошенко назвав кількість російських танків на Донбасі
Джерело:  online.ua

На окупованому Донбасі знаходиться більша кількість російських танків, ніж є в наявності у Бундесверу. З такою заявою виступив український голова Петро Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Чітайте також: У річницю "Мінська" Україна пред'явила Кремлю новий докір щодо Донбасу

За словами Порошенка, зараз на Донбасі знаходиться не менше 600 танків РФ, за допомогою яких Путін в будь-який момент може загострити ситуацію на сході України.

"У Путіна в Україні стільки армії, що він в будь-який момент може призводити до загострення ситуації, якщо йому заманеться", - заявив Порошенко.

Також український лідер згадав, що найважчим моментом для української армії став лютий 2015 року, коли щодня від куль російського агресора гинуло по кілька десятків українських військових. Ситуація поліпшилася тільки після укладання Мінських угод, за підписання яких Порошенко подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

"У Мінську ми просиділи 19 годин без сну, без їжі. Потім була досягнута домовленість, чого не відбулося б без підтримки федерального канцлера Ангели Меркель. Ми, українці, дуже вдячні їй за це, адже ситуація тоді була дуже складною", - нагадав Порошенко .

У своєму інтерв'ю Порошенко також додав, що після підписання "Мінська" Росія не дотримувалася жодного пункту даного документа. Він уточнив, що після укладення Мінських угод на Донбасі було вбито 824 людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко обговорив з Волкером виконання Мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?