У НБУ відзвітували про рівень інфляції
Категорія
Економіка
Дата публікації

У НБУ відзвітували про рівень інфляції

У НБУ відзвітували про рівень інфляції
Джерело:  online.ua

Споживча інфляція в Україні в січні прискорилася до 14,1% в річному вимірі з 13,7% в грудні 2017 року.

Про це з посиланням на прес-службу Національного банку України інформує ONLINE.UA.

Читайте також: Річна інфляція в Венесуелі перевищила 4000%

Так, згідно з даними регулятора, в місячному численні зростання споживчих цін склало 1,5%. У НБУ пояснили таку динаміку кілька більш швидкими темпами зростання цін на сирі продукти та паливо.

Зокрема, базова інфляція в січні прискорилася до 9,8% г / г (становила 0,7% в місячному вимірі) і в цілому відповідала прогнозу Нацбанку. Це сталося в результаті більш істотного зростання цін на послуги, які обліковуються за цим показником.

Їх темпи зростання збільшилися до 15,2% г / г. Зокрема, на прискорення інфляції вплинуло суттєве підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, а також вартості послуг охорони здоров'я.

У свою чергу, зростання цих показників було обумовлене подальшим відображенням зростання заробітних плат (в т.ч. через чергового збільшення мінімальної заробітної плати з початку 2018 на 16,3%).

Як повідомляв ONLINE.UA, з початку 2018 року інфляція в Україні склала 14,1%, що призвело до значного подорожчання продуктів. В середньому ціни на продукти харчування в країні виросли на 2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?