Американський безпілотник знищив заступника лідера «Талібану»
Категорія
Світ
Дата публікації

Американський безпілотник знищив заступника лідера «Талібану»

Американський безпілотник знищив заступника лідера «Талібану»
Джерело:  online.ua

Американські військові за допомогою безпілотника ліквідували заступника лідера терористичної організації «Талібан» Халіда Мехсуда.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Читайте також: Бойовики «Талібану» напали на військову базу в Афганістані: не менше 40 загиблих

« Мехсуда вбили 8 лютого за допомогою безпілотника в регіоні Північного Вазірістану біля кордону з Афганістаном », - йдеться в повідомленні.

Членів угруповання звинувачують в численних атаках, зокрема, за допомогою терористів-смертників. У грудні таліби атакували коледж, в результаті чого загинули щонайменше 9 осіб і 35 поранені. Напад стався в місті Пешавар.

Мехсуд є найбільш важливим лідером бойовиків, ліквідованим з серпня 2016 року, коли був убитий Хафіз Саїд Хан, лідер Ісламської Держави в Афганістані і Пакистані. Смерть Мехсуда значно послабить пакистанських талібів, які були змушені сховатися в Афганістані після атаки безпілотника.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп дав обіцянку покінчити з угрупованням «Талібан».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?