У США прокоментували затримання скандального Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

У США прокоментували затримання скандального Саакашвілі

У США прокоментували затримання скандального Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Експерт американського центру Atlantic Council Майкл Карпентер впевнений, що ні Грузія, ні Україна не отримають вигоди від депортації екс-президента Грузії, екс-губернатора Одеської області України Міхеїла Саакашвілі, який в понеділок був висланий українською Держприкордонслужбою в Польщу.

Як інформує ONLINE.UA, про це повідомляється на сайті центру.

Читайте також: Саакашвілі затримали в одному з ресторанів Києва: з'явилися відео

"Якщо Саакашвілі депортують, це буде погано для України і гірше для Грузії ... Саакашвілі - суперечлива фігура, і ні Україна, ні Грузія не виграють від рішення, яке виллється тільки в більшу політичну поляризацію", - заявив Карпентер.

Спеціаліст з глобальних питань Майкл Боцюрків зазначив, що депортація сигналізує про "початок президентської кампанії в Україні".

"Ясно, що (президент України Петро) Порошенко ... відчайдушно намагається звільнити ігрове поле від подразника і харизматичного опонента", - наводяться на сайті його слова.

Ще один співробітник центру Дайан Франсіс заявила, що "суди України відкинули міжнародне право, коли не надали притулок Саакашвілі, тому що він політичний ворог". "Це показує, що в Україні поки що не існує верховенства права", - зазначила Франсіс.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 лютого екс-президент Грузії, лідер партії "Рух Нових сил"Міхеїл Саакашвілі полетів з України чартерним рейсом до Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?