Президенту ПАР дали два дні на складення повноважень
Категорія
Світ
Дата публікації

Президенту ПАР дали два дні на складення повноважень

Президенту ПАР дали два дні на складення повноважень
Джерело:  sabcnews.com

У правлячій партії Південно-Африканської Республіки "Африканський національний конгрес" заявили, що дають президенту Джейкобу Зумі дві доби для складання президентських повноважень, в іншому випадку активісти АНК намір влаштувати загальнонаціональний страйк.

Про це, з посиланням на анонімного учасника засідання АНК, повідомляє державна телекомпанія SABC, інформує ONLINE.UA.

У повідомленні сказано - якщо Зума добровільно не піде у відставку, то виконавчий комітет правлячої партії має намір його відкликати. При цьому подробиці про умови його можливої відставки і причини ультиматуму не називаються.

Читайте також: У Чехії уряд пішов у відставку

Представники влади поки не коментують ситуацію.

Наприкінці 2017 року лідером АНК було обрано Сиріла Рамапоса, - його вважають главою внутріпартійної опозиції Зумі. У ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що Зума і Рамапос вели переговори про передачу влади.

Пост президента ПАР Джейкоб Зума займає з 2009 року. За ці роки парламентарі через підозри Зуми у корупції вже кілька разів намагалися оголосити імпічмент. У серпні парламент безуспішно спробував винести президенту вотум недовіри, а з кінця грудня вимагає мирно піти у відставку.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, у листопаді минулого року офіційний Twitter-аккаунт міністерства оборони США випадково ретвітнув повідомлення із закликом до імпічменту президента Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?