У Польщі Хмельницького прирівняли до Гітлера
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі Хмельницького прирівняли до Гітлера

У Польщі Хмельницького прирівняли до Гітлера

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький прирівняв українського гетьмана Богдана Хмельницького до тих, хто здійснював найбільші злочини проти єврейського народу.

Про це чиновник розповів в рамках лекції з польсько-єврейських відносин у Холмі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: У Польщі продовжують виправдовуватися за скандальний "антибандерівський" закон: з'явилося відео

Моравецький підкреслив, що Польща тисячоліттями співпрацює з євреями, ніколи їх не виганяла, і найбільше постраждала під час репресій через допомогу їм.

"Першим великим злочинним актом проти євреїв, який часто прирівнюється до Голокосту, було повстання Хмельницького. Тоді доходило до страшних злочинів, історики кажуть про 100 тисяч убитих євреїв", - заявив він.

Прем'єр Польщі також розповів, що їздив в Торунь, де спілкувався з тамтешніми рабинами, один з яких назвав трьох злочинців на букву "х", - Гітлера, Гіммлера і Хмельницького (Hitler, Himmler, Chmielnicki, - пол.).

"Це герой для наших сусідів, а для нас той, хто фактично привів до першого занепаду Речі Посполитої", - підкреслив Моравецький.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Польщі прийняли скандальний закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології", який вводить кримінальне покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?