Столтенберг заявив про модернізацію командної структури НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Столтенберг заявив про модернізацію командної структури НАТО

Столтенберг заявив про модернізацію командної структури НАТО
Джерело:  interfax.com.ua

Міністри оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу повинні 14-15 лютого прийняти остаточне рішення щодо вдосконалення командної структури НАТО.

Про це на сьогоднішній прес-конференції в Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає ONLINE.UA, з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Все залежить від Росії: в НАТО виступили з важливою заявою по Криму

"Ми приймемо рішення з модернізації командної структури НАТО, щоб забезпечити взаємодію 29 націй як єдиної команди. Буде засновано нове об'єднане Атлантичне командування, що буде займатися захистом морських комунікацій. Також я очікую прийняття рішення зі створення командування з підтримки логістики, щоб поліпшити швидке переміщення військ і вантажів Європою", - заявив глава Альянсу.

Також Столтенберг зазначив, що Альянс планує перетворити "теперішню вельми скромну діяльність" НАТО в Іраку в повноцінну операцію. "Почнемо планувати тренувальну місію НАТО в Іраку, щоб дати старт місії на саміті в липні", - зазначив він.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, Андрій Парубій заявив, що пріоритетним питанням в роботі Верховної Ради є підготовка до вступу України в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?