Масляна в Україні: як за рік подорожчали продукти на млинці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Масляна в Україні: як за рік подорожчали продукти на млинці

Масляна в Україні: як за рік подорожчали продукти на млинці
Джерело:  online.ua

За останній рік ціни на продукти, необхідні для приготування млинців, виросли в Україні в середньому на п'ять гривень.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні продовжують підвищуватися ціни на продукти: названі цифри

Відзначається, що в лютому 2017 року "млинцевий набір" обходився українцям в 19,2 гривень, в той час як станом на лютий поточного року вартість тих же продуктів, - яєць, молока, вершкового масла, борошна і соняшникової олії, - зросла на 27% до 24,4 гривень.

Так, в Києві за рік ціни на яйця зросли з 5,6 до 7,6 гривень, на молоко, - з 4 до 5,5 грн, на вершкове масло, - з 5,5 до 7 грн. У той же час, найменше подорожчало борошно і соняшникова олія, - з 2,3 до 2,4 грн і з 1,6 до 1,7 грн відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Національному банку України розповіли, на скільки очікується підвищення цін на послуги і продукти в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?