В Арізоні дозволять платити податки біткоінами
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Арізоні дозволять платити податки біткоінами

В Арізоні дозволять платити податки біткоінами
Джерело:  Daily Express

Сенат штату Арізона прийняв законопроект, що дозволяє жителям штату використовувати біткоін та інші криптовалюти для сплати податків.

Про це повідомляє видання The Daily Express, передає ONLINE.UA.

За словами представника Республіканської партії Джеффа Венінгера, автори законопроекту хочуть зробити Арізону комфортним місцем для користувачів нових технологій.

Читайте також: Forbes опублікував рейтинг біткоінових мільярдерів

Проте, законопроект зазнав критики з боку тих, хто говорить про високу волатильність криптовалют, що може стати руйнівним для податкової бази. Глава сенатської меншини в штаті Стів Фарлі вважає, що всі платники податків опиняться в зоні ризику, якщо курс біткоіна серйозно знизитися.

"Якщо законопроект, що дозволяє людям платити податки в біткоінах, пройде, то тягар волатильності ляже на всіх платників податків, тому що це буде означати, що гроші підуть штату, і що штат під свою відповідальність буде ухвалювати рішення щодо того, як їх обмінювати. Це американські долари. Вони мені підходять, і вони повинні підходити всім, хто платить податки в країні".

Законопроект 1091 вже направлений до Палати представників Арізони. У квітні минулого року Арізона прийняла закон про смарт-контракти і блокчейн. Його автором виступив Венінгер. Закон легалізує цифрові підписи і "розумні контракт и".

ONLINE.UA раніше повідомляв, що популярний американський репер 50 Cent заробив близько 8 мільйонів доларів на біткоінах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?