Махашиваратрі: як провести ніч з 13 на 14 лютого
Категорія
Культура
Дата публікації

Махашиваратрі: як провести ніч з 13 на 14 лютого

Махашиваратрі: як провести ніч з 13 на 14 лютого
Джерело:  h-yoga.com.ua

Ніч з 13 на 14 лютого 2018 іменується як «Махашиваратрі» або Велика ніч Шиви. Це час звільнення від страждань і кайданів розуму, повідомляє ONLINE.UA.

Згідно однієї ведичної легенди, Господь обіцяє своє заступництво всім, хто присвячує ніч Шиваратрі духовній практиці. Така обіцянка виділяє ніч «Маха - Шиваратрі» з-поміж усіх інших ночей року.

Шиваратрі - найкращий час для молитов і ритуалів, які допоможуть подолати або усвідомити причину психологічних, духовних або матеріальних перешкод, що призводять до страждань і несвободу.

Також, у Велику ніч Шиви ви можете провести ритуал для поліпшення життя.
Для цього вам знадобиться:

• квітка червоного кольору;
• молоко (візьміть домашнє або молоко з пакета);
• нова чашка. Головні вимоги – чашка має бути новою і без малюнка;
• фрукти;
• свічка;
• пахощі;
• місце для вівтаря (місце варто знайти заздалегідь). Якщо у вас немає постійного вівтаря, ви можете спорудити його на вікні або в будь-якому іншому зручному місці, під час сну ваші ноги не повинні бути спрямовані до вівтаря.

Увечері 13 лютого, після того як ви завершили всі свої справи, зробіть обмивання і надягніть чистий одяг жовтого або білого кольору. Покладіть на вівтар квіти, фрукти. Запаліть пахощі та свічки. Відкрийте пакет з молоком і, наливаючи його в чашку, прочитайте 3 рази мантру «ом намах шивая». Поставте чашку на вівтар. Протягом цієї священної ночі (з 13 на 14 лютого) молоко набуде цілющих властивостей амрити (напій безсмертя), а чашка стане вашим амулетом. Протягом року, чашка буде працювати як акумулятор, наповнюючи вас енергією і спокоєм. Якщо у вас виникнуть складності або проблеми зі здоров'ям, ви можете пити чай з цієї чашки. Вийшовши на балкон і читаючи мантру «ом намах шивая» розбризкайте кілька крапель молока по повітрю (торкайтеся до молока тільки правою рукою). Решту молока випийте самі або розділіть між членами сім'ї, воно дарує зцілення і заряд бадьорості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?