Голландський міністр втратив посаду через брехню про зустріч з Путіним
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Голландський міністр втратив посаду через брехню про зустріч з Путіним

Голландський міністр втратив посаду через брехню про зустріч з Путіним
Джерело:  Reuters

У вівторок, 13 лютого, голова МЗС Нідерландів Хальбе Зейлстра заявив про свою відставку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Суд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити велику компенсацію Нідерландам

Дипломат зізнався, що збрехав в 2016 році, коли сказав, що був присутній на зустрічі 2006 року, де російський лідер Володимир Путін нібито заявив про регіональну експансію щодо сусідніх країн.

Відзначається, що мова йде про зустріч керівництва Shell з Путіним в 2006 році. Зейлстра раніше розповідав, що президент РФ на ній заявив про "Велику Росію, до складу якої повинні увійти - Росія, Білорусь, Україна і країни Балтики".

У посольстві РФ це назвали "fake news", - "фальшивкою".

В інтерв'ю 12 лютого 2018 року дипломат зізнався, що особисто не був присутній на зустрічі, але процитував слова людини, яка там була. Однак, це уточнення не задовольнило опозиційні партії, які почали вимагатим його відставки. Даний заклик підтримали прем'єр Марк Рютте і правляча партія, які раніше підтримували Зейлстру.

Варто зауважити, що інцидент стався у непростий для країни час. Нагадаємо, що влітку 2014 року на Донбасі збили Boeing MH17, який прямував за маршрутом "Амстердам-Куала-Лумпур", тоді загинуло 196 голландців. Зараз Нідерланди готують обвинувальні висновки проти підозрюваних.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з висновком, лайнер збили з російського "Бука" з підконтрольної проросійським бойовикам території Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?