Росія не буде вибачатися за свої дії в Україні - Лавров
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія не буде вибачатися за свої дії в Україні - Лавров

Росія не буде вибачатися за свої дії в Україні - Лавров

Очільник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров повідомив, що Росія не має наміру каятися і вибачатися за свої дії в Україні.

Як передає УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з главою МЗС Бельгії Дідьє Рейндерсом у Москві, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні відповіли на нахабне заяву Лаврова Донбасом

Лавров запевнив, що Росія не цікавиться ставленням країн Заходу до питання скасування санкцій.

« Ми не цікавимося ставленням Європейського Союзу і взагалі тих країн, які ввели проти нас санкції, що вони на цю тему думають, ми читаємо оцінки, вони все як одна говорять, що санкції завдають шкоди нашим двостороннім відносинам », - сказав він, додавши, що за деякими оцінками авторитетних дослідницьких структур « ті, хто вводить санкції, страждає від цього більше ».

Також Лавров підкреслив, що РФ не буде нікого просити міняти політику санкцій і розраховує, що прийде усвідомлення її «безвихідності», оскільки вона переслідує ідеологізовані та геополітичні цілі.

« Поки ця лінія не зупинилася, ми, звичайно, займаємося своєю економікою, розвитком своїх можливостей бути незалежними від подібного роду ексцесів, тому що є в західному таборі невелике, але агресивна меншість, яке намагається не дозволити нормалізувати відносини з Російською Федерацією. У цієї меншості дуже часто йдуть на поводу », - сказав він.

Лавров заявив, що РФ готова відновити рівноправний і взаємоповажний діалог.

« Без ультиматумів, без вимог покаятися, вибачитися. Ми всі свої дії відкрито на основі міжнародно-правових норм пояснили. Всі ті, хто хоче нас почути, нас почули. Ми сьогодні говорили і про Україну, і про Крим », - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лавров виступив з важливою заявою по Донбас у.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?