США можуть виділити Україні рекордну суму на оборону
Категорія
Україна
Дата публікації

США можуть виділити Україні рекордну суму на оборону

США можуть виділити Україні рекордну суму на оборону
Джерело:  online.ua

У 2019 році Сполучені Штати Америки можуть виділити Україні з федерального бюджету 200 млн доларів на оборону.

Як повідомляє ONLINE.UA, про це йдеться в повідомленні посольства України в США в Facebook з посиланням на проект бюджету.

Читайте також: Стало відомо, про що говорили Путін і Трамп

"У проекті федерального бюджету США на 2019 передбачено надання Україні 200 млн доларів на цілі посилення безпеки і оборони. Згідно офіційно оприлюдненим документом, вказані кошти пропонується направити на надання військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку Збройних сил і сил безпеки України", - зазначено в повідомленні.

Також підкреслюється, що в порівнянні з бюджетним запитом на 2018 рік, пропонована сума допомоги Україні збільшена на 50 млн доларів. У проекті бюджету України включили до переліку країн, які отримуватимуть допомогу також і за програмою Державного департаменту "Міжнародне військове фінансування" (Foreign Military Financing, FMF).

Надалі бюджетний запит повинен пройти вивчення і обговорення в Конгресі США, де можуть вноситися доповнення (досвід попередніх років свідчить про можливість збільшення Конгресом відповідних асигнувань).

Остаточні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа, який зараз на початковій стадії.

Як повідомляв ONLINE.UA, в 2018 році в Міністерстві оборони України почнуть роботу два радника зі Сполучених Штатів Америки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?