Святкування Дня святого Валентина: історія, прикмети, традиції і заборони
Категорія
Культура
Дата публікації

Святкування Дня святого Валентина: історія, прикмети, традиції і заборони

Святкування Дня святого Валентина: історія, прикмети, традиції і заборони
Джерело:  online.ua

Щорічно 14 лютого відзначається День святого Валентина або День усіх закоханих.

Свято існує вже багато століть і відзначається в багатьох країнах по всьому світу, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Названо найромантичніші пісні всіх часів

Історія Дня всіх закоханих розпочалася ще в Стародавньому Римі, де щорічно в цей час відзначали свято родючості, пізніше в цей день почали відзначати Валентинів день - на честь священика Валентина, який, не дивлячись на заборону імператора одружуватися під час військової служби, потай від усіх вінчав закоханих.

Традиційно в цей день приято дарувати дорогим і коханим людям цукерки, квіти, іграшки, повітряні кульки і листівки-валентинки.

У цей день прикмета про розбите дзеркало набуває позитивних відтінків, і стає передвісником щастя в коханні. Добре, якщо в цей день першим вам подзвонить ваш коханий. У той же час, якщо ви вийшли з дому і щось забули, - чекайте хороших звісток.

Спіткнутися і спізнитися в цей день означає потерпіти нерозділене кохання або ж може привести до сварок і розривів.

У День всіх закоханих не можна висловлювати незадоволеність або образу, проте, не соромтеся вітати і бажати любові хорошим друзям, батькам, знайомим. Не варто дарувати дуже дорогі подарунки і кільця, ходити в ресторани, якщо ви заздалегідь не забронювали місце. Якщо ви не маєте пари, то краще не проводити цей день на самоті.

14 лютого можна гадати на любов, дивлячись у вікно, - загадати бажання знайти другу половинку і тричі подивитися у вікно своєї спальні. Вважається, що цього достатньо, щоб заманити пару в своє життя.

Раніше ONLINE.UA пропонував  список найбільш оригінальних подарунків до Дня святого Валентина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?