25 уроків, щоб жити краще у новому році
Категорія
Цікаве
Дата публікації

25 уроків, щоб жити краще у новому році

25 уроків, щоб жити краще у новому році
Джерело:  online.ua

Автор порталу Addicted2Success, бізнесмен і блогер Тім Деннінґ склав 25 коротких, але прицільних життєвих уроків, які допоможуть підкорити нові вершини у 2018 році.

Грати роль, доки вона не стане тобою?

Коли ти намагаєшся грати чужу роль, то відштовхуєш від себе людей. Нещирість і фальш уже всім остогидли, тож зустрічай нову моду – відкритість і вразливість. Краще природна слабкість, ніж награна сила.

Реклама

Орієнтуйся на обставини

Керівники великих компаній видаються успішними, і подекуди здається, що вони знають усе. По суті, вони завжди діють відповідно до ситуації, адже неможливо знати відповіді цілком на всі запитання. Правду кажучи, жоден із нас до кінця не усвідомлює, що він робить насправді.

Наліпка з літерою «У» висить на склі автівки кілька років – ми ж носимо її все своє життя. Наше навчання нескінченне, і осягнути всіх доступних знань неможливо. Тож не прагни бути ідеальним: пристосовуйся та імпровізуй, як це роблять усі, хто досягнув великих успіхів.

Цінуй свій час

Ти втрачаєш більше часу, ніж думаєш. Твій смартфон – нова форма прокрастинації. Ти переконуєш себе, що він теж частина роботи, але насправді це не так. Телефон з’їдає твій час, і не визнати цього буде самообманом.

Час – це те, що дає змогу вирішувати розумно й продумано. Можна використати його, щоб помріяти або ж додатково підзаробити. Якщо ти працюєш на когось «із 9 до 5», час тим більше потрібен, аби зробити щось для самого себе. Тож припини втрачати свій час!

Навчися казати «ні»

Який сенс ставити перед собою цілі, якщо ти віддаєш свій дорогоцінний час першому-ліпшому, хто хоче тебе використати? Вчися казати «ні». Кажи «так» лише тоді, коли це зручно й для тебе. Інакше ти постійно матимеш купу термінових завдань і нуль часу на власні справи.

Слово «ні» дає тобі свободу. Слово «так» спустошує тебе.

Забудь про фразу: «Ще одну і все»

Запам’ятай: «ще одна» насправді ніколи не буває одна. Припини дурити себе й усвідом, що кожен програш спокусі – непоправна шкода.

Тобі не потрібна «ще одна» пляшка пива, щоб загальмувати свій мозок. Тобі не потрібна «ще одна» серія телешоу, щоб марнувати свій час. Є лише «достатньо», і жодної «ще однієї».

Притиш своє его

Сьогодні багато хто страждає на зіркову хворобу, особливо завдяки умовам, які для цього створюють соцмережі. Насправді ні в тобі, ні в мені немає нічого екстраординарного. Ми лише люди – окремі представники того самого виду. Вимкни своє его – і соціалізуватися стане значно простіше. Адже люди тягнуться передусім до тих, кого цікавить ще хтось, крім себе.

Твоя посада не така вже й крута. Твоя машина – ніщо в масштабах Всесвіту. А до твоїх окулярів від «Ґуччі» нікому немає діла.

Зрозумій свою цінність для світу

Той день, коли ти зрозумієш, у чому вона полягає, змінить усе. Тож якнайчастіше думай, що ти міг би запропонувати іншим. Постав собі прості питання: «як можна всім допомогти», «що я знаю такого, чого не знають вони», «яку проблему я міг би вирішити».

Мій «день ікс» настав, коли я усвідомив, що здатен надихати людей своїм блогом. І я хочу, щоб і для тебе настав такий день. Будь терплячим – і це неодмінно станеться.

Щирість – це сексуально

Новим видом брехні стало перебільшення. Нам набридає описувати речі такими, якими вони є насправді. Та, перебільшуючи щось (і неважливо, правда це чи брехня), не забувай: це кінець кінцем буде викрито.

Тож кажи правду – просто тому, що це легко. Ти ніколи не губитимешся у своїй розповіді. Спробуй це на власному досвіді й переконайся.

Бути щирим – це шлях до ефективної комунікації. А це якраз те, у чому більшість із нас лажає. Нашим фразам бракує прозорості, а ще багато хто полюбляє снувати здогади стосовно того, про що не має уявлення. І тому бути щирим сьогодні – це таки сексуально.

У кожного свої проблеми

І тому я не маю часу, щоб думати про твої. А ще через це ніхто не думатиме про твої «косяки» довше, ніж одну секунду. Тож ти вільний. Роби помилки і знай, що ніхто не запам’ятовуватиме, у чому ти схибив.

Усі ми в душі діти, які відкривають для себе світ, намагаючись з’ясувати, де правда, а де ні. Усі ми шукаємо сенсу життя і йдемо на ризик, не знаючи, що нас чекає на цьому шляху. Тож, коли в тебе щось не вдається, не забувай: у цьому весь сік.

Поняття «успіх» змінюється разом з тобою

Для вісімнадцятирічного успіх – це мати машину. Для двадцятип’ятирічного – закінчити університет і отримати роботу у великій компанії. Коли розміняєш четвертий десяток, думатимеш, що успіх – це сім’я і власний будинок. У п’ятдесят ти вважатимеш успіхом те, що виростив дітей, які вже здатні себе забезпечити. У шістдесят п’ять ти радітимеш, що дожив до пенсії. Коли тобі буде за сімдесят, ти вважатимеш успіхом те, що ти досі живий.

Це все традиційні формулювання успіху, і, як бачиш, вони залежать від цифри в графі «Вік». Тож краще якнайраніше зрозуміти, що таке справжній успіх:

мати ціль у житті; навчитися ділитися з іншими; зрозуміти, що таке любов, і знайти її; бути вдячним життю замість скаржитися на нього; бачити світ у його безмежному позитиві.

Говори норм[ально]

Ці всі «ок», «норм», «хз» звучать тупо. Реально тупо. Здається, ніби тобі ліньки скласти докупи нормальну фразу. Тож більше так не говори.

Виконувати свої обіцянки – це суперсила

Бувало ж таке, коли тобі щось пообіцяли й не зробили цього? Чи повіриш ти обіцянкам цієї людини наступного разу? Звісно, ні. Виконувати всі свої обіцянки – це суперсила хоча б тому, що ні в кого її немає.

Не обіцяй забагато, а навпаки – настроюй на менші сподівання. А коли ти їх перевершиш, то люди будуть просто в захваті від тебе. Спробуй. Це працює.

Будуй

Життя, бізнес, родину, романтичні стосунки, будинок. Коли не будуєш, ти не розвиваєшся. А те, що не розвивається, повільно вмирає.

Твоя робота не така важка, як ти думаєш

Ще одна поширена брехня, яку ми говоримо самі собі. Більшість із нас не знає, що таке справді важка праця. Порозгрібаємо годинку електронну пошту – і нагороджуємо себе перервою та переглядом YouTube. Важка робота – це коли ти працюєш 10 годин поспіль, а єдиний відвертальний фактор – склянка води біля тебе.

Сиди на роботі допізна. Бери додаткове навантаження. Працюй по-справжньому важко. Лише так ти доб’єшся чогось особливого.

Відпочивай як слід

Виглядає наче суперечність. Та це не так. Потрібно не лише добре працювати, а й влаштовувати собі відпочинок хоча б кілька разів на рік. Якщо не підживлювати свій розум подорожами, то погрузнеш у комфорті й знудишся. А нудьга – найгірше у світі відчуття.

Залишати щось – важко, але часом потрібно

Якщо треба піти, роби це, не зважаючи ні на що. Ненавидиш щось – кидай. Коли вже «наївся», іди. Якщо з’явилось таке бажання, не говори про це довго: просто зроби. Не мирися з тим, що тебе не влаштовує. Іди – і прямуй назустріч новим можливостям.

Бути собою – привабливо

Вважаєш, що осіб протилежної статі цікавить лише твоє тіло, машина, гроші та одяг? На це звертають увагу лише побіжно. Це лише купа мотлоху, яка насправді не вражає нікого. Дійсно привабливо – це бути самим собою, бути справжнім, оскільки такі люди трапляються нечасто.

Ліпше менше, але краще

Якщо ти не в змозі досягнути поставленої мети, це означає, що слід відкинути зайве. Саме це є джерелом зосередженості, а не постійне додавання нових завдань до ідіотського списку справ, невиконання яких змушує тебе почуватися невдахою.

Викреслюй зайве – і матимеш більше часу, щоб зосередитися на дійсно важливих справах. Менше – це насправді більше.

Покажи мені свій «Феррарі» – і я покажу тобі, що насправді важливо

Незадоволення власним станом. І єдина причина, чому ти хотів би купити цей здоровенний червоний шматок металу, ‒ мати змогу почуватися краще. Ні, звісно, «Феррарі» ‒ чудове авто, проте зосередьмося на тому, щоб навчитися почуватись неймовірно й без нього.

Хто я?

Самоаналіз часто дає відповіді на запитання, які ти намагаєшся розв’язати. Це допоможе не збиватися з правильного шляху і позбутися суперечностей.

Бути добрим просто так – це рідкість

Даруй добро без будь-якої на те причини, якщо хочеш виділятись і викликати в людей усмішку, адже вони роблять наше життя кращим.

Перестань оглядатися на інших

Вони виглядають успішними. Вони переконані у своїй успішності. Вони влаштовують помпезні вечірки, щоб посилити це враження. Однак ти, мабуть, ніколи не дізнаєшся, які ці люди насправді. І це добре, оскільки не слід витрачати час, думаючи про свого сусіда/колегу/приятеля тощо. Готуйся до власної великої вечірки під назвою «життя».

Не словом, а ділом

Балачки – дешева річ, друже. Більшість людей полюбляє кидати слова на вітер. Тож припини розказувати і починай показувати на ділі.

Дій, дій і ще раз дій. Лише так можна прийти до успіху.

Зазнав невдачі – похвали себе

Саме так. Насолодись цим! Це лише ще один життєвий урок, результатами якого можна поділитися з іншими. Наші поразки – це частина нашої цінності для світу. То чому б не святкувати їх так само, як і перемоги?

Важливо не те, ким ти є, а ким станеш

Не переймайся своїм поточним станом. Так, наразі в тебе є певні негаразди, але ж це класно. Правда в тому, що те, ким ти стаєш, ‒ надважливо для підкорення нових життєвих вершин. І якщо ти збираєшся рушити до них, то чому б не зробити цього тут і зараз?

Тож досить читати цей текст. Повір у себе, у необмеженість свого потенціалу. Настав час діяти.

Автор Олександр Староста

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?