18 способів зустріти новий рік
Категорія
Цікаве
Дата публікації

18 способів зустріти новий рік

18 способів зустріти новий рік
Джерело:  online.ua

От скільки себе пам’ятаю, найдужче з усіх зимових свят любила саме Новий рік. Бо в нього немає канонів: зустрічати можна будь-як, будь з ким та будь-де. І ніхто тобі нічого не скаже. А ще в цю ніч можна створювати власні традиції, а не повторювати уже заїжджені («Іронія долі» вже трішки набридла, еге ж?) Тому пропонуємо тобі всі можливі варіанти зустрічі нового року. Обирай собі до душі.

1. Орендуй квартиру і влаштуй вечірку.  Найпопулярніший варіант. Але тут варто поспішати, адже квартири бронюють завчасно і напередодні свят залишаться лише найдорожчі пропозиції. Зважай на розташування будинку: краще, коли поряд є зупинки громадського транспорту чи метро. Також оціни розміри оселі – чи не тісно там буде всій компанії. Сайтів, де можна орендувати житло, є багато. Прицінитися можна тут, тут і тут.

2. Влаштуй вечір конкурсів/настільних ігор.  Чим зайнятися великій компанії, яка зібралася в орендованій квартирі, чекаючи нового року? Правильно, пограти в настільні ігри. Дух суперництва згуртує команди і здружить людей. Така розвага підійде і для родинного кола, і для проведення часу з коханою людиною.

3. Подивися фільми з новорічним настроєм.  «Іронія долі» та «Сам удома» вже добряче набридли. Пропонуємо список альтернативних фільмів, які створять святкову атмосферу.

«Чотири Різдва». Ти з тих людей, яким свята завжди мало? Для тебе вихідні закінчуються завжди швидко? Тоді цей фільм тобі підійде! Головні герої вирушають до своїх батьків, що живуть окремо, бо їхній рейс на острови скасували. Чи вдасться кожному з героїв відчути свято? «Пережити Різдво». Ми дуже часто не цінуємо того, що маємо, наприклад, свята в родинному колі. А от головний герой цієї стрічки за всяку ціну намагається відчути сімейну атмосферу Різдва. Але чи всі засоби годяться для досягнення, здавалося б, благородної мети? «Старий Новий рік». Чи не кожен з нас покладає надії на Новий рік: сподівається, що його найзаповітніша мрія здійсниться. Так думають і головні герої – жителі Нью-Йорка. Але чи можуть бажання стати реальністю, якщо не докладати зусиль? Чи 31 грудня реально все? «Пінгвіни містера Поппера». От часто буває, що якісь непередбачувані обставини змінили наше життя. І все летить шкереберть. Але якщо ці обставини допомагають повернути гармонію в родину і вчать радіти святу, то, може, не все так однозначно? «Листи до М.2». Ти дивився фільм «Ялинки»? Це щось схоже, але це польське кіно. Щира святкова стрічка про кілька пар, які намагаються встигнути вирішити всі свої проблеми конче до Різдва. Але чи їм це під силу?

4. Ковзанка.  Туди можна вирушити і з великою компанією, і з молодшою сестричкою, і з хлопцем/дівчиною. А ще катання на ковзанах корисне для здоров’я.

5. Зліпіть сніговика, зіграйте у сніжки.  Усі ми дуже сподіваємося, що сніг не обділить нас увагою напередодні Нового року, тому буде з чого ліпити сніговика. Ідеальне місце – подвір’я власного дому або ж парк. Із собою можна взяти морквину (для носа), камінці (для ґудзиків) і відерце (для капелюха). І, звісно, зробіть селфі біля власного творіння. Побудьте дітьми. А якщо сніговик не вдався, не біда. У всякому разі можна покидатися сніжками й зігрітися глінтвейном.

6. Лазня.  Беріть із друзями медовуху, віники й рушники та зустріньте новий рік гаряче.

7. Сходи до головної ялинки.  Новорічне деревце є в кожному населеному пункті. Тому такий варіант теж дуже популярний. Навіть є шанси послухати концерт перед північчю. Тому вдягайся тепліше, бери термос із теплим чаєм і вперед.

8. Почитай новорічні книжки.  Коли вже всі клопоти позаду, а надворі дуже холодно і виходити геть не хочеться, то ідеальний варіант – почитати книжку. Ідеальний варіант – класика, але не звичайна, а атмосферна, яка подарує тобі святкові роздуми.

Моріс Метерлінк «Синій птах». Це – справжнісінька новорічна казка. Ну де ще ти знайдеш головних героїв Хліб, Цукор і Молоко? І навіщо вони зібралися всі разом? Казка не залишить тебе байдужим. Чарльз Діккенс «Різдвяна пісня в прозі». Хрестоматійний твір, який допоможе переосмислити своє життя та знайти в ньому правильні маячки, які допоможуть не збитися з дороги. О. Генрі «Дари волхвів». Якщо ти ще не читав цього безсмертного твору, то хутко виправляйся. А якщо читав, то зрозумієш його по-новому. Новела справді вічна – про любов та самопожертву.

9. Ресторан чи караоке-бар.  Варіант не з дешевих, але воно того варте. Про місце в такому закладі варто подбати завчасно, адже за кілька тижнів до святкування ресторани придумують особливу шоу-програму, запрошують відомих співаків/гурти, щоб свято у гостей вдалося. Тому місця швидко закінчуються.

10. Нічний клуб.  Якщо варіант із настільними іграми у квартирі здається вам занадто нудним, тоді вирушайте в нічний клуб. Там також часто бувають різні святкові програми, окрім того, нові знайомства. Але такий варіант точно не для тебе, якщо ти не любиш гучної музики і натовпу незнайомих людей.

11. Концерт.  До багатьох міст на свята приїжджають відомі виконавці, тому гріх пропустити такий шанс. Найчастіше такі концерти відбуваються 2-4 січня: ближче до Різдва можна поспівати колядок із зірками. Обирай варіант собі до душі.

12. Влаштуй сімейне застілля.  На свята приділи увагу своїм найріднішим. Навчи маму готувати суші та італійську пасту, щоб порушити традицію вічного салату олів’є.

13. Поїдь у село до бабусі та дідуся.  Новий рік – свято родинне. І тут мова не лише про ту сім’ю, з якою ми бачимося щодня вдома. А також про тих, хто живе далеко. Відвідай своїх дідусів та бабусь, не пошкодуй для них часу, привези подарунок, послухай усі їхні оповідки та поради і не відмовляйся від солодощів (у такий час можна забути про дієту).

14. Піди в гості. У щоденних клопотах і під час робочих днів нема часу ходити в гості. А свята – чудовий час, щоб надолужити згаяне. Новий рік – гарний привід піти в гості до рідні, хрещених батьків, близьких друзів. Скористайся такою можливістю. Із собою прихопи подарунки та хороший настрій.

15. Сховайся у засніжених Карпатах.  Бери друзів чи кохану людину і мерщій у гори: Буковель, Східниця, Драгобрат, Пилипець, Славське тощо чекають на тебе.

16. Відвідай інше місто.  Якщо ти не хочеш сидіти вдома, то вирушай відкривати для себе Україну.

17. Злітай у Європу.  Новорічні та різдвяні свята – час шалених знижок. І для авіакомпаній теж. Спокусливо, еге ж? А ще кажуть, де зустрінеш новий рік, там його і проведеш.

18. Іди спати.  Якщо тебе не зацікавив жоден із варіантів, тоді накрийся ковдрою і прокинься вже в новому році. А зранку, зі свіжою головою, на відміну від своїх друзів та знайомих, вирушай на пошуки пригод.

Що подарувати родині та друзям на Новий рік

Тримай перелік універсальних подарунків:

термочашка; сертифікат на враження; аксесуари для комфортних подорожей; нотатник; фотоальбом зі спільними фото; портативний акумулятор; книга; набір ароматичних свічок чи олій із запахом хвої та мандаринок; в’язаний шарф та шапку.

Реклама

Автор Ірина Ладика

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?