США висунули офіційні звинувачення росіянам за втручання у вибори: названі імена
Категорія
Світ
Дата публікації

США висунули офіційні звинувачення росіянам за втручання у вибори: названі імена

США висунули офіційні звинувачення росіянам за втручання у вибори: названі імена
Джерело:  online.ua

Вашингтон висунув офіційні звинувачення 13 росіянам, які причетні до втручання РФ до виборів президента США. У їх число увійшли глави трьох компаній, в тому числі фабрики тролів - "Агентства інтернет-досліджень", а також "кухар Путіна" Євген Пригожин.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Департаменту юстиції США.

Читайте також: Втручання Росії у вибори в США: глава ЦРУ виступив з гучною заявою

На сайті відомства розмістили офіційний документ, який включає в себе список російських компаній і фізичних осіб, причетних до російського втручання у вибори США. На 37 сторінках документа описується діяльність кожного з включених у список росіянина, спрямована проти США.

Зокрема, в обвинувальному акті висуваються звинувачення росіянам в змові з метою обману США. Також троє відповідачів звинувачуються в фінансовому інтернет-шахрайстві, а ще п'ятеро - в розкраданні ідентифікаційних даних при обтяжуючих обставинах.

В обвинувальний список США потрапили: Євген Пригожин, Михайло Бистров, Олександра Крилова, Михайло Бурчик, Анна Богачева, Марія Бовда, Сергій Полозов, Вадим Подкопаєв, Ірина Каверзіна, Гліб Васильченко, Джейхун Насими Огли (відомий як Асланов) і Володимир Вєнков.

Президент США Дональд Трамп прокоментував висунуті офіційні звинувачення про втручання у вибори США росіянам. Він вважає, що обвинувальний акт підтверджує те, що його передвиборний штаб не мав ніякої змови з Росією, так як "антиамериканська кампанія" з боку РФ була запущена ще в 2014 році, задовго до того, як Трамп оголосив про бажання балотуватися в президенти.

У Росії також миттєво відреагували на офіційні звинувачення США. Зокрема, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала їх абсурдними. Вона вважає, що не могли 13 осіб, включених в обвинувальний акт Мін'юсту США, здійснити втручання у вибори США, виступивши проти розвідки і контррозвідки, новітніх технологій і розробок.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в США знову підтвердили втручання російських хакерів у вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?