Занепад і руїни: Порошенко розповів про "русскій мір" на Мюнхенській конференції
Категорія
Політика
Дата публікації

Занепад і руїни: Порошенко розповів про "русскій мір" на Мюнхенській конференції

Занепад і руїни: Порошенко розповів про "русскій мір" на Мюнхенській конференції
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 16 лютого, український голова Петро Порошенко виступив на Мюнхенській конференції з безпеки. В ході свого 20-хвилинного виступу він розповів про гібридну війну, яку веде Росія, а також про "русскій мір" на прикладі окупованого Донбасу і анексованого Криму.

Відео виступу Петра Порошенка в Мюнхені було опубліковано на його сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Порошенко назвав кількість російських танків на Донбасі

У своєму виступі Петро Порошенко жорстко охарактеризував "русскій мір" на прикладі України. Він підкреслив, що Путін захопив Крим і Донбас не для того, щоб захистити людей, а для того, щоб задовольнити свої амбіції. Український голова також згадав і інші приклади "русского міра".

"Тільки порівняйте рівень життя в колишньому Кенігсберзі з життям в Мюнхені. Або територію Карелії, яку Росія анексувала 80 років тому, з Фінською Карелією. Або Курильські острови, які Москва захопила після Другої Світової війни. Різниця між "русскім міром" і Вільним Світом вражає . Міфологічний цар Мідас міг перетворити в золото все, до чого торкався. "Русскій мір" перетворює все, до чого торкається, в руїни і занепад. Подивіться на Абхазію, Південну Осетію, Придністров'я, окуповані Донбас і Крим", - сказав Порошенко.

Також український лідер додав, що гібридна війна, яку Росія сьогодні веде проти України, перетворюється вже в повномасштабну світову війну. Тому він закликав весь світ об'єднатися і протистояти спробам Москви шантажувати Європу.

У своєму виступі Порошенко також показав прапор ЄС, який привіз з Авдіївки. Він вказав, що цей прапор з лінії розмежування конфлікту на Донбасі демонструє, що війна в його країні стосується не тільки українців, а й усіх, хто хоче жити в мирній, безпечній та стабільній Європі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко розкрив деталі переговорів з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?