Німеччина виступила з несподіваною пропозицією по антиросійським санкціям
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина виступила з несподіваною пропозицією по антиросійським санкціям

Німеччина виступила з несподіваною пропозицією по антиросійським санкціям

Євросоюз може почати покроково знімати санкції з РФ, якщо на Донбас буду введені миротворці ООН.

З такою пропозицією виступив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель на Мюнхенській конференції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Читайте також: Миротворці ООН на Донбасі: в Москві висунули свої умови

Габріель вважає, що без ослаблення санкцій проти РФ неможливо буде досягти повної реалізації Мінських угод. Німецький міністр при цьому підкреслив, що офіційна позиція Німеччини відрізняється від його пропозиції, але свою ідею він вважає максимально реалістичною в ситуації, що склалася.

"Нереалістичною є стовідсоткова реалізація Мінських угод без пом'якшення санкцій щодо Росії",- додав глава МЗС Німеччини.

Габріель також нагадав, що між Росією і Україною, а також іншими країнами, до сих пір не усунені розбіжності з питання введення миротворчої місії ООН на Донбас. Москва наполягає на тому, що миротворці ООН повинні бути введені тільки на лінію дотику, а Київ виступає за розширення мандата миротворчої місії по всій окупованій території, включаючи ділянку українсько-російського кордону, яка розташована на непідконтрольній Україні території.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко обговорив з главою Пентагону введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?