Український журналіст виграв суд у Росії: названа сума компенсації
Категорія
Україна
Дата публікації

Український журналіст виграв суд у Росії: названа сума компенсації

Український журналіст виграв суд у Росії: названа сума компенсації

Європейський суд з прав людини в Страсбурзі зобов'язав Росію виплатити компенсацію українському журналісту Максиму Буткевичу за незаконний арешт в Санкт-Петербурзі в 2006 році.

Про це повідомив Буткевич в інтерв'ю "Громадському радіо", передає ONLINE.UA.

Читайте також: ЄСПЛ прийняв рішення щодо українських пенсій на окупованому Донбасі

Журналіст розповів, що його позов розглядали в суді 11 років. Але в результаті ЄСПЛ задовольнив позов Буткевича, зобов'язавши Росію виплатити йому 9 тисяч євро за те, що правоохоронці на незаконних підставах затримали українського журналіста на одній з акцій протесту в Санкт-Петербурзі, тим самим порушивши його право на свободу та безпеку, а також на свободу вираження поглядів.

Буткевич нагадав, що він брав участь в акції протесту на Невському проспекті культурної столиці Росії як незалежний журналіст. Активісти цього заходу виступали проти порушення прав людини з боку російського керівництва.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше родичі жертв катастрофи MH17 виграли суд проти екс-бойовика "ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?