Медики за допомогою 3D-принтера здійснили прорив у боротьбі з раком
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики за допомогою 3D-принтера здійснили прорив у боротьбі з раком

Медики за допомогою 3D-принтера здійснили прорив у боротьбі з раком
Джерело:  ABMU Health Board

Британські медики врятували пацієнта, у якого була смертельна ракова пухлина в грудній клітці. Вони виготовили унікальний протез за допомогою 3D-принтера, який врятував життя 71-річному чоловікові.

Фото 3D-імпланта опублікував портал ABMU Health Board, передає ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні створили біонічний протез руки: опубліковано відео

Повідомляється, що через прогресуючий рак медикам довелося видалити пацієнтові половину грудної клітки і кілька ребер. Їх замінили титановим імплантом, виготовленим на 3D-принтері. Це один з перших випадків друку подібних протезів у світовій медицині.

Медики уточнили, що унікальний протез успішно прижився в організмі пацієнта. Вони вважають, що за допомогою даної технології зможуть врятувати життя багатьом людям, що хворіють на рак.

3D-імплант грудної клітини став не першим протезом, надрукованим на принтері. У 2014 році за допомогою унікальної технології медики роздрукували потрібні частини черепа на 3D-принтері, щоб відновити симетрію обличчя чоловікові, а в 2017 році за допомогою 3D-імпланта врятували життя жінці, щелепа якої була пошкоджена раковою пухлиною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американським вченим вдалося виготовити новий ефективний препарат для боротьби з раком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?