Річниця Майдану: Порошенко вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні
Категорія
Україна
Дата публікації

Річниця Майдану: Порошенко вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні

Річниця Майдану: Порошенко вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні
Джерело:  online.ua

У неділю, 18 лютого, український глава Петро Порошенко взяв участь у заходах, присвячених річниці Майдану. Він урочисто відкрив виставку "Переведи мене через Майдан", яка присвячена учасникам Революції Гідності, в ході чого вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні.

Відповідне відео було опубліковано на сторінці президента в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: ГПУ назвала головних підозрюваних в розстрілах на Майдані

Після хвилини мовчання, Порошенко промовив зворушливі слова на честь загиблих українців, а також повідомив, що прийняв рішення взяти участь в судовому процесі з розслідування злочинів, скоєних в період Революції Гідності.

"Зло має бути покаране, тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь в судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить, але це справа кожного з нас", - заявив Порошенко.

Також український глава під час урочистого заходу підписав закон, який дозволяє призначення дострокової пенсії за віком членам сімей загиблих учасників Революції Гідності.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше с тало відомо ім'я людини, яка дала команду відкрити вогонь по активістам Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?