Розміром з Манхеттен: в Мексиці виявили гігантське стародавнє місто
Категорія
Світ
Дата публікації

Розміром з Манхеттен: в Мексиці виявили гігантське стародавнє місто

Розміром з Манхеттен: в Мексиці виявили гігантське стародавнє місто
Джерело:  The Guardian

Археологи виявили в Мексиці унікальну знахідку - за допомогою лазерного радара вони знайшли гігантське стародавнє місто, яке можна порівняти за розмірами з Манхеттеном. У цьому місті, яке називалося Ангамуко, було не менше 40 000 будівель, а проживало в ньому як мінімум 100 тисяч чоловік.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Читайте також: У Тунісі знайшли античне місто, затоплений цунамі близько 1700 років тому: відео

Вчені розповіли, що виявили гігантське стародавнє місто в Мексиці недалеко від Морелія. За їхніми розрахунками, місто населяли представники племені Пурепеча. Ці люди були панівним народом в Мексиці на початку XVI століття до моменту прибуття туди європейців.

В ході дослідження було встановлено, що гігантське стародавнє місто Ангамуко зникло з лиця Землі тисячі років тому після того, як було покрито лавою. Також в ході наукової роботи археологом вдалося отримати фото кількох міських об'єктів - храмів, пірамід, паркових зон, площ, які були розташовані в восьми зонах Ангамуко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії знайшли прототип Стоунхенджа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?