Сучасний онлайн-шопінг, як захистити власні інтереси?
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Сучасний онлайн-шопінг, як захистити власні інтереси?

Сучасний онлайн-шопінг, як захистити власні інтереси?
Джерело:  online.ua

Кожного року користувачі Інтернету роблять мільярди пошукових запитів, щоб придбати товари. Онлайн-шопінг став невід'ємною частиною життя сучасного суспільства. Маркетплейси займають високі позиції на рівні з соціальними мережами. Результати соціологічного дослідження компанії PwC Global показали, що 28% респондентів, купують частіше онлайн у роздрібних магазинах через Amazon.

Українська інтернет-аудиторія витрачає також велику кількість часу на онлайн-шопінг. Серед багатьох сайтів, користувачі обирають ті, які не потребують передоплати. Альтернативні способи оплати, такі як готівка після доставки є найкращими. Адже це можливість перевірити товар та впевнитися в його якості.

А в тім, існує велика кількість продавців, які вимагають повну передоплату. Не кожен веб-сайт і Інтернет-магазин - це надійний продавець! Тому ми підготували декілька порад, які допоможуть вам захистити себе. Обов'язково купуйте з сайтів, які мають протокол захисту HTTPS. Це не гарантує безпеку, але в більшості випадків вони є безпечними. Використовуйте кредитні картки замість дебетових карток. Дебетові картки мають недостатній захист у випадку, якщо ви стали жертвою шахрайства.

Онлайн-шопінг приносить не менше задоволення, ніж покупки в магазинах. Як правило, величезна кількість брендів працюють за системою повної передоплати. Проте мільярди лояльних покупців повертаються до них знов і знову. Вони заслужили їх довіру, гарантією та якістю продукції. Чесні продавці, піклуються про власну репутацію і завжди пропонують обмін або повернення.

Ми провели невелике дослідження, щоб перевірити українську платформу моди MoyGarderob. Сайт спеціалізується на продажу жіночих брендових речей. Ціни на товари вказані з великими знижками, які справді спокушають до покупки. Проте спеціальні пропозиції та низькі ціни іноді викликають недовіру. Ми відкрили декілька товарів та впевнилися, що ціни реальні і визначені продавцями, а не MoyGarderob. На сайті наявні нові речі та в ідеальному стані. Продавці, зазвичай дівчата мають змогу заробити кошти на продажу речей. Власне, MoyGarderob виступає у ролі посередника, та отримує комісію у якості 12,5%. Натомість платформа гарантує захист коштів та інтересів покупця та продавця.

Ми вирішили переконатися в цьому самостійно, замовивши сумочку Guess за 850 грн. Під час оформлення замовлення, сплатили повну суму передоплати. Через три дні отримали повідомлення від Нової пошти, що посилка чекає на нас. Сумочка в дійсності відповідала фотографіям та була в ідеальному стані. Але ми вирішили зателефонувати та дізнатися, чи можливо її повернути і отримати назад передоплату. Нам пояснили, що платформа тимчасово утримує кошти до підтвердження замовлення покупцем. Коли покупець отримує посилку, він перевіряє річ і підтверджує на сайті, що все добре. Тільки після цього MoyGarderob відправляє гроші продавцю.

Тобто, якщо товар неналежної якості, передоплату можна повернути. У нас є три робочих дні, для підтвердження на сайті, інакше продавець автоматично отримає оплату.

Повертати сумку ми звісно не стали, адже стан ідеальний. У нас залишилися приємні враження. Збільшення кількості таких проектів, як MoyGarderob позитивно впливають на розвиток українських стартапів та онлайн-шопінгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?