Каддафі фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Каддафі фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США - ЗМІ

Каддафі фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США - ЗМІ

Режим екс-диктатора Лівії Муаммара Каддафі фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США.

Про це написало впливове видання Asharq Al Awsat, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Ще один "сирійський сценарій": The Guardian дізналася, навіщо Путін шле військових в Африку

Відзначається, що в 2004 році уряд Каддафі виділив $5 млн на кампанію одного з кандидатів в президенти США, в 2007 році, - 50 млн євро на кампанію Ніколя Саркозі у Франції, і чотири мільйони євро на кампанію лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко в 2010 році.

"Гроші були замовлені доктором Багдаді аль-Махмуді, прем'єр-міністром того часу, і були поміщені в сумку, купюрами по 500 євро. Ми вилетіли на приватному літаку, вони зустріли нас в аеропорту Києва, ми провели там ніч і повернулися. Гроші отримав тодішній віце-прем'єр України", - розповів на умовах анонімності колишній помічник з оточення сина Каддафі Саїфа аль Іслама.

За даними джерела, Саркозі обіцяв поліпшити французько-лівійські відносини, а також виключити Лівію зі списку країн-терористів. Сам політик заперечує це, в той час як французько-ліванський бізнесмен Зіяд Такіддін, який був присутній на зустрічі Каддафі і Саркозі, стверджує, що Франції передали куди більшу суму грошей, ніж вже вдалося встановити.

Варто зауважити, що в "Батьківщині" і в прес-службі Юлії Тимошенко вже заявили, що оприлюднені дані не відповідають дійсності.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр Володимир Гройсман стверджував, що Україна втратила вже десятки мільярдів доларів через дії уряду Юлії Тимошенко в газовій галузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?