Археологи США розгадали секрет єгипетських пірамід
Категорія
Світ
Дата публікації

Археологи США розгадали секрет єгипетських пірамід

Археологи США розгадали секрет єгипетських пірамід

Американські археологи вважають, що стародавні єгиптяни могли будувати і вирівнювати піраміди Гізи за допомогою звичайного гномона.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Читайте також: У найбільшій єгипетській піраміді знайшли таємну кімнату

Піраміди Гізи підносяться на 138 метрів у висоту і побудовані майже ідеально уздовж точок півночі-півдня-заходу-сходу: в двох пірамідах в Гізі і піраміді в Дахшурі знайшли однакову помилку, - з головних точок вони трохи повертаються проти годинникової стрілки.

Це навело археологів на думку, що для вирівнювання могли використовувати осіннє рівнодення і стрижень, відомий як гномон.

Археолог-інженер Глен Даш провів власний експеримент, відстежуючи точку тіні через регулярні проміжки часу в день осіннього рівнодення, - вони утворювали плавну криву точок.

"І в кінці дня за допомогою натягнутого шматочка струни, який обмотували навколо полюса, він перехопив дві точки кривої і створив майже ідеальну лінію, що йде від заходу до сходу", - йдеться в повідомленні.

У той же час, залишається невідомим, чи дійсно єгиптяни використовували саме цей метод.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Великій Британії знайшли прототип Стоунхенджа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?