У Держказначействі назвали рекордну суму держборгу України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Держказначействі назвали рекордну суму держборгу України

У Держказначействі назвали рекордну суму держборгу України
Джерело:  online.ua

Загальний держборг України на 1 січня 2018 року становить 2,14 трильйона гривень. За останні два роки він збільшився майже на 600 млрд.

Про це повідомила голова Держказначейства Тетяна Слюз під час публічного звіту діяльності Державної казначейської служби України за 2017 рік, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Держборг України досяг рекордного показника

Слюз уточнила, що в 2018 році бюджет України передбачає погашення держборгу на суму до 750 млрд гривень. Вона підкреслила, що дефолту в Україні не очікується, так як Держказначейство проводить всі платежі в рамках бюджетного розкладу.

Також під час звіту представник Держказначейства додала, що в 2017 році на рахунки відомства надійшло 22 млрд гривень, конфісокванних у Януковича. Касові видатки по ним склали 14 млрд гривень. Сума, яка залишилась (8 млрд гривень), може бути використана в 2018 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НБУ назвали суму боргу України перед МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?