Закон про реінтеграцію Донбасу: Клімкін прокоментував подальшу долю "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Закон про реінтеграцію Донбасу: Клімкін прокоментував подальшу долю "ЛДНР"

Закон про реінтеграцію Донбасу: Клімкін прокоментував подальшу долю "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Після підписання президентом України закону про реінтеграцію Донбасу жителі "ЛДНР" і анексованого Криму обов'язково виберуть євроінтеграцію, а не російську окупаційну "владу".

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав голова МЗС України Павло Клімкін, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Лавров виступив з важливою заявою по Донбасу

На думку міністра закордонних справ, після того, як на окупованих територіях будуть проведені "чесні і справжні вибори", мешканці Донбасу і Криму оберуть правильний шлях, спрямований на інтеграцію України в Європу.

Нагадаємо, 20 лютого, в четверту річницю Майдану, президент України Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу. Цей документ передбачає визнання Росії країною-агресором, проти якої Україна вживає заходів щодо забезпечення нацбезпеки.

У Росії закон про реінтеграцію Донбасу традиційно розкритикували. Зокрема, постпред РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу повністю суперечить Мінським домовленостям і "закріплює державну підтримку злочинів ЗСУ".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов розповів про можливість силового повернення окупованого Донбасу до складу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?