Суд по справі про держзраду Януковича: Єльченко дав важливі свідчення
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд по справі про держзраду Януковича: Єльченко дав важливі свідчення

Суд по справі про держзраду Януковича: Єльченко дав важливі свідчення
Джерело:  Укрінформ

У середу, 21 лютого, відбулося чергове засідання суду по справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. В ході засідання був допитаний останній свідок у даній справі - колишній посол України в Росії Володимир Єльченко, який дав важливі свідчення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Події Майдану: стало відомо, коли Янукович почав евакуацію

Зокрема, Єльченко розповів про лист Януковича до Путіна, який офіційна Москва досі використовує для виправдання свого вторгнення до Криму. За словами дипломата, на той момент колишній постпред Росії в ООН Віталій Чуркін дуже нервував з приводу того, що у нього не було серйозних аргументів, щоб виправдати дії Росії в Криму, доки не з'явився цей лист.

Також Єльченко повідомив, що бачив копію листа Януковича до Путіна, в якому екс-президент України просив російську сторону ввести війська в Крим. Він також уточнив, що в тому документі є підпис Януковича.

При цьому дипломат підкреслив, то для міжнародного співтовариства лист Януковича не став підставою для згоди з Кремлем. Більшість членів ООН досі підтримують позицію Києва та вважають, що Россія незаконно аннексувала Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в справі про держзраду Януковича дасть свідчення український голова Петро Порошенко. У день суду сторона українського президента подала клопотання про перенесення допиту Порошенко, яке задовольнив суд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?