Волкер зробив важливу заяву про постачання в Україну летальної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер зробив важливу заяву про постачання в Україну летальної зброї

Волкер зробив важливу заяву про постачання в Україну летальної зброї

США хочуть підняти обороноздатність ЗСУ, тому військова допомога Вашингтона Києву буде значно більшою, ніж поставки Javelin.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США Курт Волкер в інтерв'ю "Європейській правді", повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Не тільки Javelin: Порошенко розкрив деталі поставок летальної зброї в Україну

"Javelin будуть частиною такої допомоги, але мова йде про значно більшу. Наша мета - заповнити прогалини в озброєнні української армії, піднявши здатність ЗСУ захищати свою територію", - сказав Волкер.

Представник Держдепу підкреслив, що не вся військова допомога Україні буде безкоштовною. Він зазначив, що у владі США розглядають комбінацію підходів, в рамках яких Україні надається право купувати потрібне їй озброєння.

Волкер нагадав, що раніше в США діяло чітке обмеження на поставки летального зброї в Україні. Після того, як Трамп став президентом, це обмеження було зняте.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міноборони зробили важливу заяву щодо поставок американської летальної зброї в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?