Допит Порошенка у справі Януковича: президент дав важливі свідчення
Категорія
Політика
Дата публікації

Допит Порошенка у справі Януковича: президент дав важливі свідчення

Допит Порошенка у справі Януковича: президент дав важливі свідчення
Джерело:  online.ua

У середу, 21 лютого, в Оболонському суді Києва відбулося чергове засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, в ході якого в якості свідка був допитаний український голова Петро Порошенко.

Відео допиту Порошенка в суді було опубліковано на його сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Суд у справі про держзраді Януковича: Єльченко дав важливі свідчення

Свідчення у справі Януковича Порошенко давав в режимі відеоконференції з Банкової. В ході допиту він розповів, навіщо їздив до Криму в лютому 2014 року. За словами українського голови, він відвідував півострів для врегулювання політичної ситуації за дорученням Турчинова, виконуючого на той момент обов'язки президента України.

Розповідаючи про поїздку до Криму, Порошенко згадав, що особисто бачив в Сімферополі "зелених" чоловічків, а також дізнався в аеропортах півострова, що в повітряному просторі знаходяться літаки без розпізнавальних знаків, які перекидають до Криму російські військові сили.

Сторона Януковича в ході допиту Порошенка запитала, на якій підставі Турчинов був обраний в.о. президента.

"Покласти обов'язки президента в зв'язку з самоусуненням Януковича на Турчинова було вирішено більшістю. Для мене, як для народного депутата, натиснути кнопку "за" було достатньо підстав", - відповів Порошенко.

Допит Порошенка тривав близько години. Після цього суддя оголосив перерву. Засідання у справі Януковича триватиме 22 лютого в 10:00 за київським часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ГПУ назвала головних підозрюваних в розстрілах на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?