В Україні значно подорожчав "національний" продукт: названі цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні значно подорожчав "національний" продукт: названі цифри

В Україні значно подорожчав "національний" продукт: названі цифри
Джерело:  online.ua

М'ясна продукція в Україні в середньому подорожчала на 40%. Найбільше зросло в ціні сало - його вартість підвищилась на 80%.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав глава Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні значно подорожчають цигарки і алкоголь: названі цифри

Крім сала, в Україні суттєво подорожчала свинина. Ціна на цей вид м'яса збільшилася на 55%. Курка і яловичина в середньому подорожчали на 30%, а ковбасні вироби - на 34%.

Дорошенко уточнив, що на сьогоднішній день кілограм сала в Україні в середньому коштує 72 гривні, свинини - 110 грн, яловичини - 117 грн, тушка курки - 55 грн, а куряче філе - 92 грн. Варена ковбаса в Україні в середньому коштує 83 гривні за кілограм.

За даними Дорошенка, на січень 2018 року вартість м'ясного кошика в Україні становить 529 грн, а в 2017 році її вартість не перевищувала 377 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, що в Україні продовжують підніматися ціни на всі продукти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?