В ЄС зробили важливе уточнення щодо зняття санкцій з соратника Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС зробили важливе уточнення щодо зняття санкцій з соратника Януковича

В ЄС зробили важливе уточнення щодо зняття санкцій з соратника Януковича

У суді ЄС зробили уточнення щодо зняття сакнцій з нардепа-втікача Сергія Клюєва. У постанові зазначається, що банківські рахунки одіозного соратника Януковича не будуть розморожені поки не закінчиться термін подачі апеляції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Читайте також: Соратник Януковича зізнався у фінансуванні протестів в Києві

Представники суду ЄС не уточнили, чи планує Європейська Рада оскаржити рішення по Клюєву. При цьому наголошується, що оскарження рішення суду не має сенсу, так як термін дії санкцій проти нардепа закінчується 6 березня. У той же час джерело підкреслює, що суд скасував діючі санкції, введені проти Клюєва в 2017 році, а не санкції минулих років.

"Європейські інститути вивчать всі наявні варіанти юридичних дій і в потрібний момент приймуть рішення щодо подальших дій", - прокоментували рішення суду по Клюєву представники Ради ЄС.

Нагадаємо, в 2016 році Верховна Рада підтримала подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Сергія Клюєва. Він підозрюється в скоєнні злочинів за статтями, що передбачають покарання за шахрайство, привласнення та розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем. Після цього нардеп-втікач був оголошений в міжнародний розшук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд ЄС 21 лютого визнав незаконними санкції проти нардепа-втікача Сергія Клюєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?