Аномальна спека: вчені зробили шокуючий прогноз про зміну клімату
Категорія
Технології
Дата публікації

Аномальна спека: вчені зробили шокуючий прогноз про зміну клімату

Аномальна спека: вчені зробили шокуючий прогноз про зміну клімату
Джерело:  Environmental Research Letters

У другій половині XXI століття в 571 містах Європи зміниться клімат, внаслідок чого настане аномальна спека. Максимально температура повітря підніметься від 7 до 14 градусів.

Такий шокуючий прогноз опублікували британські кліматологи на сторінках журналу Environmental Research Letters, передає ONLINE.UA.

Читайте також: NASA показало, як висихає і тане Земля: з'явилися яскраві фото

Вчені пояснили, що вони змоделювали кліматичні зміни при використанні однієї з найнадійніших моделей CMIP5. Результати показали, що з 2051 року в Європі настане аномальна спека, яка триватиме не менше, ніж півстоліття, до 2100 року.

За словами кліматологів, навіть при самому оптимістичному прогнозі, число аномально жарких днів в Європі значно зросте. Більшою мірою зміни клімату випробують на собі жителі південних регіонів Європи. Підвищиться температура повітря і в центрі.

Через аномальну спеку в багатьох європейських містах може виникнути посуха. Зокрема, в зону ризику потрапляють Афіни, Мадрид, Лісабон, Рим, Прага та Стокгольм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Індійському океані зафіксована нова природна аномалія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?