Як запрограмувати себе бути щасливим: поради вченого-нейробіолога
Категорія
Технології
Дата публікації

Як запрограмувати себе бути щасливим: поради вченого-нейробіолога

Як запрограмувати себе бути щасливим: поради вченого-нейробіолога
Джерело:  BBC

Людський мозок називають найскладнішим біологічним механізмом, створеним матінкою-природою. Він регулює і координує всі життєві функції людини. З його роботою пов’язані всі думки і почуття, бажання і відчуття.

Вчені усього світу досі не можуть дати повну відповідь, як влаштований мозок та як він працює, а його потенціал навряд чи буде коли-небудь розкритий повністю.

Професор Моран Серф з Північно-Західного університету в американському штаті Іллінойс вирішив знайти відповідь на одне з найцікавіших питань - чи може наш мозок спілкуватися з мозком людини, яка знаходиться поруч так, що ми цього навіть не помічаємо? Про це пише сайт BBC, повідомляє ONLINE.UA.

Цілком можливо, якщо вірити результатам дослідження синхронності нейроімпульсів мозку різних людей, проведеного американським професором.

Читайте також: Американці вразили роботом на колесах: опубліковано відео

Він вивчав процес прийняття рішень більше 10 років. Серед іншого, професор вдавався до сканування мозку, при якому на екрані спалахували певні його ділянки у відповідь на різні стимули. Учений виявив, що якщо люди проводять багато часу один з одним, то активність нейронів у головному мозку стає схожою, а іноді практично ідентичною.

"Якщо ви довго перебуваєте разом із ким-небудь, то обидва мозки починають працювати синхронно", - говорить професор Серф.

В одному з досліджень двоє людей дивилися один і той же відеоролик, і характер активності їх мозку був дуже схожий. Це можна назвати електричної синхронізацією.

"Всього через два тижні перегляду одних і тих же фільмів, читання одних і тих же книг, подібних життєвих ситуацій і розмов тільки один з одним люди починають використовувати практично однакові мовні конструкції, відчувають схожі емоції і розділяють спільну точку зору", - стверджує професор.

На думку вченого, найкраще, що ви можете зробити в житті - ретельно обирати людей, з якими ви проводите час. Професор Серф стверджує, що близькі вам люди якимось чином впливають на ваше сприйняття реальності і цей вплив важко помітити або пояснити.

Читайте також: Дизайнер створила "розумну" сенсорну тканину: з'явилося відео

"Якщо ви обрали невідповідного або поганого партнера і провели з ним 10 років, цей факт серйозно відіб'ється на вашому житті", - стверджує вчений.

Професор Серф у своїх дослідженнях впливу вибору дій на почуття особистого задоволення проаналізував, як люди приймають те чи інше рішення у певний момент, що саме вони пізніше пам'ятають про це, і як вони співвідносять це рішення з рішеннями інших людей.

За його словами, у багатьох людей є талант вигадувати історії про те, що сталося колись у минулому, або ж переконувати самих себе в тому, що вони зробили правильне рішення.

"Почати інтерпретувати реальність складно, якщо ви ніколи цього не робили раніше. Найпростіший спосіб - оточити себе людьми з такими здібностями", - говорить вчений.

"Якщо ви проведете з ними достатньо часу, ви відчуєте себе більш задоволеними життям. У підсумку ви однаково будете дивитися на світ. І це відбудеться само собою. Немає потреби робити це свідомо. В цьому і є користь синхронізації роботи мозку різних людей", - підсумував професор Серф.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська компанія Boston Dynamics показала нові можливості своїх роботів-собак SpotMini.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?